Direktlänk till inlägg 28 december 2017

Kaffe och Skinksmörgås

Av Sirpa - 28 december 2017 08:04

Varje Jul fixar jag till ett julbord på Annandagen.
Mina barn och barnbarn kommer över med hela familjerna.

Jag kämpar på med maten.
Gör egen Jansson och Ospaj.
Det andra får vara färdigköpt, då jag oftast jobbar mycket och helt enkelt inte hinner, orkar fixa med en massa hemlagat.
När barnen var små brukade jag baka själv allt vi åt till julbordet.
Självklart kokade jag skinkan också.
Nu är det enklare att köpa färdigkokt, som är jättegod.

Nu bakade jag lite småkakor och en mjuk kaka, som ingen åt av.
Det blir för mycket mat och denna jul kunde inte alla komma heller pga sjukdom.
Det blev mängder med rester kvar.

Jag kastar ingenting, om jag inte måste just för att det blir för gammalt och inte fungerat att frysa in.

Själv njuter jag att äta av dessa rester.
Vid själva julbordet har jag hanterat maten och känner inget större sug av att äta det.

Denna morgon, i min förkylning, tog jag en kopp starkt kaffe.
Till det en skiva vörtlimpa med skinka och stark senap.
Så njutfullt gott!
Igår stekte jag på potatis som fick hänga med i den lilla jultallrik vi åt när kärestan var hem på sin korta rast.

Stekt potatis med goda kryddor är supergott.
Jansson smakar ännu bättre dagarna efter jul, då det fått gona in grädden och smöret ordentligt.
Sedan har jag min favorit... Leverlåda.
En finsk rätt som jag älskar.
Färdigköpt iår, men jag brukade göra den själv förut.
Likaså gjorde jag Morotslåda förr.
Min dotter hade det till sitt julbord och den var jättegod.

Sillarna blir det inte mycket ätet av.
Kan fixa till en liten förrätt av dem till Nyår.
Det har fungerat bra.

Korvar och ostar fungerar det fint att göra omeletter av.
Bondomelett med kokt potatis i är toppengott.
Pytt är även det en bra rätt att knåpa ihop efter julen.

Så för vår del blir det ytterst minimalt bortkastat.
Nån ägghalva max.

Skinkan äter jag helst som den är.
Skivad med senap på.
Som idag, med gott, starkt kaffe till.

Allt godis som blivit över kan vi njuta av länge, länge.
Det är ju inget som förfars.

Frysen innehåller nu mat som vi kan äta under ett par månaders tid, när suget sätter in efter ostpaj, gott bröd, goda korvar och fikabröd.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sirpa - Lördag 20 april 05:45

Måndagen började jag med att haltande av smärta kliva upp tidigt och få igång kroppen innan det var dags att köra barnbarnet till skolan och direkt därefter åka och besiktiga min lilla bil. Jättetrevlig besiktning. Dekra i Svista hemma i Eskilstun...

Av Sirpa - Fredag 19 april 16:38

Under vecka 15 blev det till att jobba med Tågpassning först åt Let's Go i Örebro under Onsdagen. Tog min husbil dit och installerade den utanför depån för att sedan köra tågersättning Örebro, Kumla Hallsberg på eftermiddagen. Var på väg tillbaks...

Av Sirpa - Onsdag 17 april 06:01

Efter att ha blivit hämtad av mina tjejer på Måndag eftermiddag 8/4 så kunde jag vara lite ledig. Hade först under Måndagen efter jag sovit 5 timmar, städat ur rummet jag sovit i. Det var nog evigheter sen den fått sig en ordentlig städning. Nu b...

Av Sirpa - Onsdag 17 april 05:45

Söndagen blev en riktigt spännande och rolig och lång dag. Vi checkade ut och lämnade hotellet för att spela de två sista matcherna. Tjejerna jätteduktiga och gick till Final. Den spelades ganska sent och vanns av Täbytjejerna överlägset. Så ...

Av Sirpa - Onsdag 17 april 05:26

Fredagen och Lördagen var fylld av glada pigga tjejer. Det spelades två matcher per dag och för mig blev det mycket väntan som jag ägnade åt att se på matcherna, städa buss, ha bussen öppen och varm så tjejerna kunde vila och torka matchtröjorna i me...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards