Direktlänk till inlägg 2 juni 2023

Äntligen lyssnad på!!

Av Sirpa - 2 juni 2023 01:03

Jag ligger baken mitt i natten efter att ha sovit några få timmar.
Vaknade av att jag låg som en märla i sängen av att Nova katt lagt beslag på nästan hela sängen och jag hade i sömnen lagt mig så konstigt att det gjorde ont i ryggen.

Att sova med katt är inte alltid så jättegosigt :)

Har en Torsdag bakom mig som var väldigt innehållsrik och känslomässigt turbolent.

Efter att först på morgonen varit till Mälarsjukhuset på Cellprov så åkte jag hem och käkade grötfrukost innan jag satte mig i bilen igen för att köra yngsta dottern till ett ställe som hon pratat om i åratal.

Bragee kliniken i Stockholm.
En privat klinik som specialicerar sig på sjukdomen ME som är så fruktansvärt jobbig och livsätande för många människor.
Bland annat min dotter, som lidit av det i så många år men inte blivit rätt behandlad av sjukvården.

Inte blivit lyssnad på och inte heller trodd på med alla dessa symptom som sjukdomen för med sig.
Som sätter så många människor i en livssituation som gör att en hel del inte orka kämpa utan väljer att avsluta sina liv just på grund av felehandling, felmedicinering och framförallt kampen med försäkringskassan som tycks tro att ME patienter simulerar.

Läkare ordinerar behandlingar som gör att patienterna blir ännu sämre och aldrig återhämtar sig.

Min dotter fick en läkare inom vården som äntligen tog sig tiden och verkligen försjupade sig i dotterns mående.
Detta ledde till en Remiss till Bragee kliniken och igår Torsdag var det så dags för första besöket med allt vad det innebar.

Tre timmar var vi där och jag fick vara med under samtal och tester.

Det ligger på Karlavägen mitt i smeten i Stockholm och vi åkte runt och letade parkering och hamnade till sist i ett parkeringshus alldeles under stället vi skulle till.

Hiss upp och sedan blev det tre timmar hos kunniga insatta läkare, sjuksyrror och arbetsterapeuter som förfasade sig över hur lång tid dottern bollats hit och dit inom vårdcirkusen, innan hon kom dit där hon skulle ha varit för flera år sedan.

Nu görs en utredning och en bedömning på hur just hennes tillstånd skall hanteras då sjukdomsförloppet gått så långt i hennes fall.

Inget bot finns mot sjukdomen men en hel del finns att göra för att bromsa förloppet och framförallt att få komma till en acceptans inom vården och få en klar och tydlig diagnos.

Kanske slippa tjafset med försäkringskassan och kunna släppa oron över att hamna utanför hela systemet och kastad på tippen som människa.

Vi ska dit på ett återbesök innan Midsommar så nu är det bara att låta veckorna framskrida i väntan på vilken sorts behandling som kan tänkas fungera för just henne.

En dödstrött men lättad dotter och jag tog oss hem igår mitt i rusningtrafiken i Stockholm och dottern grät av lättnad över att äntligen bli lyssnad på, bli trodd på och inte hanterad som tidigare av alla de läkare hon varit till.

Hennes pappa var här hos oss och han hade tagit hand om hämtning av mitt barnbarn från skolan, rastning av hund och allt som behövdes härhemma.

Dottern kraschade fullständigt av utmattning när kvällen kom då dagen hade tagit allt ur de krafter hon hade i sin kropp.

Jag själv kände att det varit en oerhört betydelsefull dag som jag vet kommer att leda till lindring i framtiden för mitt barn.

Vill du som läser mitt inlägg veta mera om sjukdomen ME så är det bara att leta på nätet.
Där finns utförliga beskrivningar på hur en ME drabbad mår.

För oss här i huset på landet vår vardag.
En ständig kamp och den kampen lever vi igenom tillsammans.

Min dotter har genomlidit 7 år av ständig kamp mot sjukdom, sjukvårdens misstro och felbehandlingar som bara fått henne ännu sämre.

Nu ser vi en ljusning.....



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sirpa - Tisdag 23 april 04:50


Nu är det tidig Tisdag morgon och jag vaknade efter en natt med djup, nästan medvetslös sömn. Natten innan var det svårt att komma till ro då jag anlände rätt sent och skulle upp tidigt. Det blev slarv med matintaget också igår och det gjorde nog...

Av Sirpa - Måndag 22 april 05:06

Söndagen bjöd på jättefint somigt väder, men hu så kyligt. Men kylan märkte jag inte av där vid bussratten. Hann äta frukost denna morgon innan det bar iväg till Kristinehamn för lastning av tågresenärer till Karlstad och Oslo. Jag fick med mång...

Av Sirpa - Söndag 21 april 06:41

Kände mig trött och hungrig när jag gick ut till bussen och hämtade laddsladden till min mobil. Passerade receptionen på hotellet och kunde inte motstå att köpa mig en Linssallad med handskalade räkor och kokt ägg som kostade 89:- Har köpt nåt...

Av Sirpa - Lördag 20 april 17:33

Vaknade jättetidigt i husbilen. Det bar minusgrader ute och det kändes inne hos mig där i bilen. Pannan gick igång ofta. Bryggde på gott starkt kaffe och låg sedan kvar i söngvärnen en stund. Hörde hur kollegor hämtade sina bussar. Jag fick ...

Av Sirpa - Lördag 20 april 05:45

Måndagen började jag med att haltande av smärta kliva upp tidigt och få igång kroppen innan det var dags att köra barnbarnet till skolan och direkt därefter åka och besiktiga min lilla bil. Jättetrevlig besiktning. Dekra i Svista hemma i Eskilstun...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards