Direktlänk till inlägg 12 december 2022

Tog ett beslut

Av Sirpa - 12 december 2022 17:30

Så som livet ser ut i dessa dagar så börjar jag fullständigt lessna på att slita och jobba som jag gör, för att sedan tjäna så lite pengar.

Vi bussförare är verkligen inte överbetalda.

Jag jobbar vilka tider som helst på dygnet. Oftast 12-15 timmar långa pass.

Nästan alla helger.
Tror jag varit ledig två helger sen i somras.

Jag hade tänkt att jobba full tid och fast anställd tills jag är 68 men det har jag lagt på hyllan helt.

Den dagen jag fyller 65 vilket är om ca 17 månader. Dvs 13/5 2024 då går jag i pension.

Jag vet att det jag får ut inte går att leva på men då väljer jag istället att jobba som timanställd och helt styra hur, när, vad och hur mycket jag vill jobba
Få lönen i handen och inte som idag, slita som en tok i massor med timmar och allt utöver full tid går in i en kompbank.

Det är så många jag känner som ännu inte blivit pensionärer som jagar pengar och sedan inte hunnit njuta av livet alls innan döden eller sjukdom tagit över dem helt.

Till vilken nytta är slitet då.

Visst låter det klokt att trappa ner så som jag kommer göra?

Det finns så mycket jag vill göra innan jag blir gammal och skröplig.

Åka ut med min husbil tex.
Få tid med kyrklig verksamhet igen vilket jag saknar.

Så får det bli!

Finnkärringen går i Pension om 1 år och 5 månader

 
 
Ingen bild

jammar

12 december 2022 19:05

He he ja välkommen till det arbetande folket. Sitter i Krokom i närheten av ÅRE som du var i vintras ja det är ok temp -5 grader och ca 5 cm snö.. Många som flyr Åre nu. Ha det så gott och var försiktig. Så du kan njuta av livet.

Sirpa

13 december 2022 06:43

Nu förstår jag inte riktigt vad du menar med att välkomna mig till det Arbetande folket. Jag har jobbat och slitit sen jag var 15 år och tycker nog att jag platsar i kategorin Arbetande folket sen dess. Har inte fått ett smack till skänks, någonsin. Tvärtom!

Åre Duved var en fantastisk erfarenhet som jag njuter av att ha upplevt. Men jag gör inte om det :) Är nog för gammal för sånt slit.

Att jag väljer pension är helt enkelt för att jag ska hinna leva något innan kroppen är helt slut. Blir skrämd av att kollegor och vänner dör i förtid, i hjärtinfarkt, stroke och jag vet inte allt.

Känner att jag dragit mitt strå till stacken tillräckligt och förtjänar att ta ut min pension i den ålder som det är tänkt.
Sen kommer jag definitivt inte sluta köra turistbuss. Det gör jag sålänge huvud och hälsa tillåter.

Livet är så mycket mera än bara jobba.
Det får räcka med Heltid+ i 50 år som det blir när jag går vid 65 års ålder

 
Ingen bild

jammar

13 december 2022 07:06

Ni som jag har jobbat från unga år så sorry att det uppfattades som kränkande.Jag gick i pension vid 64 och det ångrar jag inte. Fins mycket annat att göra som att gnälla på stollarna och mycket annat också hinner inte med allt. Ha det gott..

Sirpa

13 december 2022 10:25

Kränkande är inte ett ord jag ens använder :) Det hör inte hemma i mitt liv. Det ordet hör till det "extra känsliga folket". Eller hur :)
Mera att jag blev förvånad över välkomnandet till något jag levt i under alla mina år som förvärvsarbetande.

Det finns hur mycket som helst att göra när inte heltidsarbete är ett måste för att överleva.

Ha det så bäst och fortsätt gnäll på :) Det behövs oxå i samhället.

Kram

 
Göran

Göran

13 december 2022 10:44

Grattis Sirpa till ett klokt beslut! Jag gjorde detsamma för ganska precis ett år sen och saknar inte nattskiften, tidiga morgnar, idioter till chefer eller en arbetsgivare som inte alls uppskattar sin personal. Bara arbetskamraterna och tugget med dem kan jag ibland längta lite tillbaka till. Men flera av dem har jag fortfarande kontakt med. 17 år gammal började jag arbeta på Sandvik Coromant i Gimo i Uppland. När jag fyllt 18 skaffade jag nytt jobb i Sundsvall där jag är född och uppväxt och flyttade hem för att sen jobba i en skitig fabrik i dryga 46 år. För c:a 15 år sen byggdes fabriken om till modern teknik men alla åren innan dess jobbade jag i en arbetsmiljö som knappt går att beskriva. Nu ska du ta dig igenom det första året, sen blir det bättre. När du fyllt 65 slipper du den straffbeskattning som alla får när man går i förtid. Drygt 2000 i rena pengar upp blir det för mig nu när jag uppnått den traditionella pensionsåldern. Njut nu och skäm bort barnbarnen!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Sirpa

13 december 2022 11:03

Hej Göran! Jag ska inte gå i förtid utan väntar tills jag blir 65 i maj 2024.
Sen kommer jag att fortsätta jobba som timmis då jag älskar mitt jobb som Beställningsförare.

Som timanställd kan jag ju välja lite mera vad jag vill köra. Nog för att jag trivs med det jag har nu.

Att ha en inkomst i form av pension i grunden känns lite som en trygghet och sedan kan jag styra själv hur mycket jag vill jobba på det. Pensionen bara går inte att leva på, den är för lite.

Jag vill så gärna in i Svenska Kyrkans verksamhet igen som jag var tidigare.
Kyrkvärd och lite sånt.

Barnbarnen växer så det knakar så dem kommer jag att kunna ägna mera tid åt som du skriver.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sirpa - Tisdag 23 april 04:50


Nu är det tidig Tisdag morgon och jag vaknade efter en natt med djup, nästan medvetslös sömn. Natten innan var det svårt att komma till ro då jag anlände rätt sent och skulle upp tidigt. Det blev slarv med matintaget också igår och det gjorde nog...

Av Sirpa - Måndag 22 april 05:06

Söndagen bjöd på jättefint somigt väder, men hu så kyligt. Men kylan märkte jag inte av där vid bussratten. Hann äta frukost denna morgon innan det bar iväg till Kristinehamn för lastning av tågresenärer till Karlstad och Oslo. Jag fick med mång...

Av Sirpa - Söndag 21 april 06:41

Kände mig trött och hungrig när jag gick ut till bussen och hämtade laddsladden till min mobil. Passerade receptionen på hotellet och kunde inte motstå att köpa mig en Linssallad med handskalade räkor och kokt ägg som kostade 89:- Har köpt nåt...

Av Sirpa - Lördag 20 april 17:33

Vaknade jättetidigt i husbilen. Det bar minusgrader ute och det kändes inne hos mig där i bilen. Pannan gick igång ofta. Bryggde på gott starkt kaffe och låg sedan kvar i söngvärnen en stund. Hörde hur kollegor hämtade sina bussar. Jag fick ...

Av Sirpa - Lördag 20 april 05:45

Måndagen började jag med att haltande av smärta kliva upp tidigt och få igång kroppen innan det var dags att köra barnbarnet till skolan och direkt därefter åka och besiktiga min lilla bil. Jättetrevlig besiktning. Dekra i Svista hemma i Eskilstun...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards