Direktlänk till inlägg 3 september 2020
Idag är jag ledig från jobbet och passar då på att ta till vara de päron som vi har i två träd ute i hästhagen.
Botaniserade bland recepten och hittade en Päronmarmelad med Ingefära.
I den var det också pressad citron.
Vilken helt underbar smak det blev.
Mycket jobb med att skala, kärna ur och tärna päronen, men det var det värt.
Blir helt underbart att ställa ner i källaren flr att njutas av i vinter.
Har också satt en hink med blivande äppeldryck.
Den ska stå i tre dagar innan socker blandas i efter behov och sedan ner i flaskor.
Provar en sats så får vi om det är gott.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|